• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами

Таким чином Правила комісійної торгівлі непродовольчими товарами приводять у відповідність до чинного законодавства

Внесено зміни до  Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами

Мінекономрозвитку наказом від 20.12.2017 р. №1850 (зареєстрований в Мін'юсті 26.01.2018 р. за №111/31563) внесло зміни до Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами.

Ці Правила регламентують порядок комісійної торгівлі непродовольчими товарами і поширюються на відносини, що виникають між суб'єктами господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності (комісіонер), які укладають з фізичними особами (комітент) договори комісії та здійснюють продаж прийнятих від них нових та вживаних товарів, і споживачами.

Водночас ці правила не поширюються на здійснення комісійної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, та комісійної торгівлі ювелірними виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Товар, прийнятий комісіонером від комітента, може бути повернений особисто комітенту або уповноваженій ним особі. Для повернення товару комітент пред'являє квитанцію, видану комісіонером, а уповноважена ним особа - квитанцію та документ, що підтверджує повноваження такої особи.

Також уточнено, що приймання на комісію та реалізація завезених із-за кордону партій уживаних товарів і товарів, що не підлягають обов'язковій сертифікації в державній системі сертифікації, за відсутності даних щодо їх безпечності для здоров'я населення дозволяються лише в разі наявності позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо ввезення, реалізації та використання сировини, продукції (вироби, обладнання, технологічні лінії тощо) іноземного виробництва.

Товари, на які поширюється дія технічних регламентів, супроводжуються документами про відповідність згідно з вимогами цих технічних регламентів.

Гарантійні строки на нові товари встановлюються нормативно-правовими актами, нормативними документами чи договором та зазначаються в паспорті на товар або в будь-якому іншому документі, що додається до товару.

Технічно складні побутові товари, на які гарантійні строки не закінчилися, приймаються на комісію разом з технічним паспортом або іншим документом, що його замінює, з позначкою про дату продажу та розрахунковим документом, передбаченим Законом про РРО, що під час продажу передаються споживачу. У цьому разі гарантійний строк не продовжується.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На сьогодні не опублікований.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»