• Посилання скопійовано

Міністр фінансів про ліквідацію податкової міліції: Цей батіг потрібно взагалі прибрати з ДФС

Реформа Державної фіскальної служби неможлива без ліквідації податкової міліціїї, яка вже понад рік існує поза законом

Міністр фінансів про ліквідацію податкової міліції: Цей батіг потрібно взагалі прибрати з ДФС

Про це Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив в інтерв’ю виданню “Українький тиждень”.

“Цей батіг потрібно взагалі прибрати з ДФС, щоб не було навіть можливості його використовувати для тиску на бізнес. І тоді з правильними підходами, людьми, процесами, показниками ефективності (КРІ) можна очікувати успішних результатів реформи ДФС.
 Податкова міліція та її набіги на бізнес мають залишитися в минулому. Водночас потрібно створити Службу фінансових розслідувань (СФР)”, - зазначив Олександр Данилюк.

Міністр нагадав, що законопроект “Про Службу фінансових розслідувань” був розроблений із залученням інших міністерств та органів, експертів, бізнесу. У березні 2017 року законопроект було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів, однак, наразі процес створення Служби штучно затягується, адже “ухвалення цього закону означає дуже серйозну зміну, зокрема втрату впливу деякими силами”.

Олександр Данилюк нагадав, що наразі розслідування економічних злочинів займають одразу чотири правоохоронних органи: СБУ, Національна поліція, Генеральна прокуратура та податкова міліція. Створення СФР передбачає, що розслідуванням економічних злочинів проти держави в Україні займатиметься єдиний орган з новими людьми та новими підходами в роботі.

Таким чином, можна буде уникнути ситуації, коли один злочин розслідується одразу декількома правоохоронними органами, а також скоротити кількість осіб, які займаються розслідуванням таких злочинів з 15 тис. до 3,5 тис.

Працівниками СФР стануть люди, що раніше не працювали у правоохоронних органах. Вони пройдуть відповідні тренінги. Про надання допомоги в організації навчань Міністерство фінансів України вже досягнуло домовленностей з керівництвом подібних органів для боротьби з фінансовими злочинами проти держави з США та Італії.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»