• Посилання скопійовано

Як та в якій формі можна отримати відповіді на свої запитання у ДФС

Щодня Контакт-центр ДФС надає відповіді на понад 3 тис. запитань платників податків. Як та у якій формі можна отримати відповіді на свої запитання у податківців?

Як та в якій формі можна отримати відповіді на свої запитання у ДФС

Протягом січня-лютого 2018 р. Контакт-центром ДФС надано 183,3 тис. відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Із загальної кількості відповідей 178,1 тис. надано у телефонному режимі, 4,7 тис. – електронною поштою і факсом, 0,5 тис. – із використанням автовідповідача, - повідомляє ДФСУ на офіційному сайті.

Найчастіше платники зверталися з питань ПДВ, ЄСВ, ПДФО, податку на прибуток та єдиного податку для фізосіб – підприємців.

Для уникнення неоднозначного трактування положень законодавства всі відповіді надаються з використанням Бази знань - автоматизованої бази уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Так, станом на 1 березня цього року База знань налічує 5,3 тис. актуальних уніфікованих запитань-відповідей.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані. За вказаний період платникам надано 34 консультації у письмовій формі з використанням Бази знань.

Протягом січня-лютого 2018 року з причини змін законодавства обмежено термін дії 663 запитань-відповідей та внесено 425 їх нових редакцій.

Для зручності суб’єктів господарювання та громадян Базу знань розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Запитання-відповіді» «ЗІР» . Тому відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. Цією послугою з початку 2018 року скористалося 560,2 тис. клієнтів.

У «ЗІР» функціонують розділи: «Необхідно знати», «Актуальні запитання», «Останні зміни в законодавстві», «Інтерактивна мапа», «Ставки податків і зборів», «Інформація з питань митної справи». Вони дозволяють користувачам ресурсу оперативно та у зручній формі отримувати актуальну інформацію щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, термінів подання звітності та сплати податків (зборів), ставок загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску та оподаткування товарів в залежності від обраного митного режиму тощо.

Також для користувачів «ЗІР» є можливість завантаження у форматі PDF відповідей на запитання з розділу «Запитання-відповіді з Бази знань» та їх друк.

Користувачі мережі Інтернет можуть використовувати «ЗІР» у якості комутатора зв’язку з оператором Контакт-центру, а саме: на сторінці в розділі «ЗІР» «Контакт-центр ДФС» розташовано номер телефону: «0-800-501-007», при натисканні на який в комунікаційних пристроях (телефон, планшет) або комп’ютерах відбувається з’єднання з IVR Контакт-центру ДФС.

Крім того, для користувачів ресурсу в тестовому режимі працює система фіксації задоволеності платників податків інформаційно-довідковими послугами, яка дає можливість оцінити якість уніфікованих відповідей з розділу «Запитання-відповіді з Бази знань», залишити коментарі та пропозиції.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»