• Посилання скопійовано

Всі Держреєстри включать у єдину систему. На сайті ВРУ зареєстровано законопроект

13 липня на сайті Верховної Ради зареєстровано проект Закону №8602 «Про публічні електронні реєстри»

Всі Держреєстри включать у єдину систему. На сайті ВРУ зареєстровано законопроект

На сьогодні в Україні відсутнє єдине правове поле створення, функціонування та інформаційної взаємодії державних, комунальних та інших реєстрів, кадастрів та інформаційних систем; відсутні єдиний термінологічний апарат, єдині вимоги до створення, обміну, зберігання, виправлення та формату реєстрових даних, а також до їх технічної та семантичної інтероперабільності та неперетинного узгодження об’єктів відповідних реєстрів.

З огляду на це, 13 липня 2018 року на сайті Верховної Ради зареєстровано проект Закону №8602 «Про публічні електронні реєстри».

Як зазначено у пояснювальній записці, його метою є:

  1. утворення єдиної інтероперабельної системи публічних електронних реєстрів,
  2. визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів;
  3. визначення єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»