• Посилання скопійовано

Дані з Єдиної бази оцінки нерухомості відкриті для всіх охочих

Фонд оприлюднив інформацію з Єдиної бази звітів про оцінку. Віднині дані з бази відкриті для всіх охочих

Дані з Єдиної бази оцінки нерухомості відкриті для всіх охочих

Про це написав на своїй сторінці у мережі Facebook керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

«Станом на 6 серпня ця інформація охоплює дані про близько 16,5 тисяч об‘єктів оцінки. Інформація буде постійно оновлюватися», – повідомив Віталій Трубаров.

Як уточнив керівник Фонду, відкритість Єдиної бази прописана в ст. 172 ПКУ, і ця норма важлива для того, аби оціночна спільноти могла за рахунок публічності звітів про оцінку «самоочищуватися». Якщо хтось намагатиметься занижувати вартість, то про це знатимуть всі.

«Кожен за посиланням на офіційному сайті Фонду зможе ознайомитися з цією інформацією», – додав Віталій Трубаров.

«Фонд відкритий і прозорий у своїх діях та бажанні вдосконалити оцінку оподатковуваного майна, аби унеможливити маніпуляції на ринку оцінки, спрямовані на ухиляння від сплати податків до Державного бюджету», – наголосив в. о. Голови ФДМУ.

 

Від редакції:

Нагадаємо, що за п. 172.3 ПКУ дохід від продажу об'єкта нерухомості для оподаткування ПДФО визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону, та зареєстрованої в Єдиній базі даних звітів про оцінку. 

Джерело: Фонд державного майна України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»