• Посилання скопійовано

Спадкування земельних ділянок с/г призначення — відеоролик від Мін'юсту

Міністерство юстиції презентувало інформаційно-навчальний відеоролик щодо спадкування земельних ділянок сільськогосподарського призначення, в тому числі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, іноземними громадянами, особами без громадянства та іноземними юридичними особами



 

Відповідно до земельного законодавства земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть набувати у власність лише громадяни України та юридичні особи України, засновані громадянами України або юридичними особами України. Разом з тим, право на спадкування, у тому числі на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, може виникати також у іноземних громадян, осіб без громадянства та іноземних юридичних осіб.

Іноземні громадяни, особи без громадянства або ж іноземні юридичні особи, успадковуючи земельну ділянку сільськогосподарського призначення, отримують свідоцтво про право на спадщину з долученим до нього державним актом на право власності на цю земельну ділянку, з проставленими на ньому відмітками (державними актами право власності на земельні ділянки з 2013 року не посвідчується) нотаріуса та органу земельних ресурсів про перехід права власності неї до спадкоємця.

У відеоролику фахівці Мін’юсту повідомляють: відповідно до статтей 8182 Земельного кодексу України установлено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, особами без громадянства, а також іноземними юридичними особами протягом одного року підлягають відчуженню.

Таким чином, успадкувавши земельну ділянку сільськогосподарського призначення, іноземні громадяни, особи без громадянства, іноземні юридичні особи можуть будь-яким способом відчужити цю ділянку. У разі, якщо вони цього не зроблять, земельна ділянка буде відчужена у судовому порядку.

Також у відеоролику пояснюється, що мається на увазі під терміном «спадкування», роз’яснюється, хто має право на спадщину за законом і за заповітом, коли відкривається спадщина, який документ посвідчує право власності на земельну ділянку тощо.

***

Інші відеоролики від Мін'юсту:   

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»