• Посилання скопійовано

Релігійні організації звільнено від сплати збору під час реєстрації. ВРУ прийняла закон

6 вересня Верховна Рада підтримала зміни до Закону № 755-IV щодо оформлення документів релігійних організацій

Релігійні організації звільнено від сплати збору під час реєстрації. ВРУ прийняла закон

За законопроект №6642 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо оформлення документів релігійних організацій» проголосували 237 народних депутатів.

Законом вдосконалено положення чинного законодавства щодо оформлення документів релігійних організацій. 

Зокрема, у Законі № 755-IV у частині першій статті 15 абзац четвертий викладено в такій редакції: «Справжність підписів на рішенні, що подається для державної реєстрації змін до відомостей про громадське об'єднання, релігійну організацію чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі, нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об'єднання, релігійної організації чи благодійної організації».

Також у законопроекті врахували деякі правки, зазначені в порівняльній таблиці. Зокрема, тепер адміністративний збір не буде справлятися за державну реєстрацію професійних спілок, їх організацій або об'єднань, релігійних організацій.

Остаточний текст закону ще не оприлюднений.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»