• Посилання скопійовано

Уряд створив Фонд розвитку інновацій

Фонд буде забезпечувати стимулювання інноваційної діяльності в Україні та надавати фінпідтримку інноваційних компаній і проектів

Уряд створив Фонд розвитку інновацій

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що Кабінет Міністрів вирішив створити Фонд розвитку інновацій. Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу з урахуванням доопрацювання державно-фінансовим департаментом секретаріату Кабміну в триденний термін.

У пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну, текст якої має в своєму розпорядженні агентство «Інтерфакс-Україна» зазначається, що в держбюджеті на 2018 рік передбачено 50 млн грн на забезпечення функціонування Фонду розвитку інновацій, розпорядником яких призначений дерфіндепартамент секретаріату Кабміну.

Заплановано, що фонд забезпечить стимулювання інноваційної діяльності в Україні, комерціалізацію результатів науково-технічних розробок, вихід на ринок нових товарів і послуг, забезпечить надання фінансової підтримки інноваційних компаній і проектів, а також сприятиме пошуку та залученню інвестицій у такі проекти.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозував запуск Фонду розвитку інновацій у липні 2018 року.

Влітку 2016 року представники інвестиційного та IT-ринків звернулися до президента України Петра Порошенка за підтримкою державою ідеї створення «фонду фондів» для інвестування в наявні та новостворені венчурні фонди та IT-стартапи.

У липні 2017 року В. Гройсман підтримав ідею створення «фонду фондів» для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»