• Посилання скопійовано

Соцінспектори будуть працювати за новим порядком

Уряд прийняв постанову щодо удосконалення порядку роботи соцінспекторів

Соцінспектори будуть працювати за новим порядком

Уряд постановою від 16.01.2019 р. №18 удосконалив порядок діяльності державних соціальних інспекторів.

Зокрема, внесено зміни до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора. А саме:

  1. передбачено в об’єднаних територіальних громадах право уповноваженої особи виконавчих органів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад складати та передавати до відповідного органу соціального захисту населення акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення (відновлення) державної соціальної допомоги/соціальних виплат;
  2. доповнено перелік повноважень соціальних інспекторів щодо здійснення контролю за правильністю надання тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;
  3. передбачено право головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора проводити вибіркові перевірки правильності складання уповноваженими особами виконавчих органів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, а також проводити заходи щодо повернення надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги.

 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»