• Посилання скопійовано

Держмоніторинг охорони атмосферного повітря будуть проводити по-новому

Мінекології підготувало проект порядку здійснення державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря

Держмоніторинг охорони атмосферного повітря будуть проводити по-новому

Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект Постанови КМУ «Деякі питання  здійснення  державного моніторингу  в галізі охорони атмосферного повітря».  Відповідно до неї буде  затверджено Порядок здійснення державного моніторингу  у галузі охорони атмосферного повітря.  

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, сьогодні існує необхідність у реформуванні діючої системи  моніторингу  атмосферного повітря, оскільки  існуюча  не дає змоги в повній міри  отримувати оперативну інформацію  про концентрації забруднення  речовин  та вживати оперативних заходів реагування.

«В Україні ця проблема вкрай актуальна і навіть не потребує додаткової аргументації. Впровадження системи моніторингу  забезпечить   право українців  на отримання інформації  про  стан навколишнього природного  середовища. Крім того, дасть можливість громадянам брати участь у розроблені та формуванні політики щодо покращення моніторингу», -  розповідає Остап Семерак. 

За його словами, нова система базується на імплементації стандарту і моделі ЄС і є виконанням Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Наразі проект постанови надісланий на погодження до інших органів центральної влади.

Міністр також підкреслив, що запуск системи моніторингу забезпечить оперативний збір інформації та оцінку інформації  про стан атмосферного повітря, а це дасть можливість  для прийняття ефективних управлінських рішень та забезпечення контролю. Крім того, передбачено розроблення  планів  покращення  якості атмосферного повітря  на основі аналізу показників його стану. 

З текстом проекту можна ознайомитися тут>> 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»