• Посилання скопійовано

Увага! Розповсюджується шкідливе програмне забезпечення через WinRAR

Зараз в Україні активно розповсюджується шкідливе програмне забезпечення, яке використовує WinRAR exploit (#CVE-2018-20250)

Увага! Розповсюджується шкідливе програмне забезпечення через WinRAR

Зараз в Україні активно розповсюджується шкідливе програмне забезпечення, яке використовує WinRAR exploit (#CVE-2018-20250).

Фахівці компанії Check Point розповсюдили інформацію про критичну вразливість в архіваторі для Windows. Для успішної атаки зловмисникові потрібно всього лише обманом змусити жертву розпакувати шкідливий архів.

Наприклад, розсилка архіву zakon.rar, у якому міститься PDF документ із законом про державне партнерство. Вірус завантажує powershell скрипти з їх подальшим виконанням.

Вразливість обходу каталогу, що отримала кілька ідентифікаторів (CVE-2018-20250, CVE-2018-20251, CVE-2018-20252 і CVE-2018-20253), зачіпає всі версії WinRAR, випущені за останні 19 років. 

Дана вразливість надає можливість розпакувати файли з архіву в потрібну зловмисникам папку, а не призначену користувачем. Таким чином вони можуть помістити шкідливий код в папку автозавантаження Windows, який буде автоматично виконуватися при кожному завантаженні системи.

В кінці січня 2019 року розробники WinRAR випустили версію WinRAR 5.70 Beta 1, яка усуває цю вразливість.

***

Корисні посилання:

Рекомендуємо оновити програмне забезпечення WinRAR до останньої версії.

Джерело: CERT-UA

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»