• Посилання скопійовано

Кабмін підвищує норму виплати дивідендів для держпідприємств

Норму відрахувань на поточний рік підвищили з 75% до 90%

Кабмін підвищує норму виплати дивідендів для держпідприємств

Кабінет Міністрів України підняв з 75% до 90% частку прибутку, яку мають  перераховувати до бюджету державні унітарні підприємства та їх об'єднання. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Прийнятою постановою від 24.04.2019 р. №364 частину чистого прибутку, яку мають перераховувати держпідприємства до бюджету, з 1 січня 2019 року підвищено до 90%. Передбачається, що цього року сума таких відрахувань складе близько 15,4 млрд гривень.

Крім того, скасовано пільги щодо сплати до бюджету частини чистого прибутку та дивідендів для наступних суб'єктів:

  • Адміністрація морських портів України;
  • держпідприємства, установи та організації, які входять до сфери управління МЕРТ і здійснюють діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності;
  • державні і казенні, унітарні протезно-ортопедичні підприємства, віднесені до сфери управління Мінсоцполітики;
  • Міжнародний аеропорт "Бориспіль";
  • ДП "Національний центр Олександра Довженка" і "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал".

Рішення прийнято з дорученням доопрацювати з секретаріатом Кабінету міністрів і оформити відповідно до регламентних вимог і результатів обговорень. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що підвищення норми продиктовано законом про держбюджет на 2019 рік, але також визначено механізм, який дозволить через бізнес-планування знижувати відрахування для конкретних підприємств, щоб вони могли втілювати свої інвестиційні програми.

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»