• Посилання скопійовано

Норми природних втрат зерна – у проекті Мінагрополітики

Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах будуть розраховуватися шляхом складання біологічних та механічних втрат

Норми природних втрат зерна – у проекті Мінагрополітики

Мінагрополітики оприлюднило на своєму сайті проект наказу, яким пропонується затвердити:

  • Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.
  • Порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах (завантажити).

Згідно з проектом Порядку, норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах будуть розраховуватися шляхом складання біологічних (пов’язані із життєдіяльністю зерна та продуктів його переробки і мікроорганізмів, що знаходяться у ньому) та механічних  (розпил зернового пилу при розвантажувально-навантажувальних операціях при прийманні і відпуску зерна) втрат. 

Розрахунок норм природних втрат у масі зерна та продуктів його переробки проводитиметься за формулами:

При терміні зберігання до трьох місяців у складах і на площадках, у %:

 X = (б – m) × 0,011 × в + m, 

де: X – невідома норма природних втрат при строках зберігання зерна менше трьох місяців, %;

б – норма біологічних втрат при зберіганні до трьох місяців включно, %;

в – кількість днів зберігання в днях партії зерна та продуктів його переробки визначається шляхом ділення суми щоденних залишків на масу надходження партії зерна. Розрахунок терміну зберігання зерна наведений нижче у прикладі 1;

0,011 – коефіцієнт для перерахунку норми втрат, встановленої при зберіганні протягом трьох місяців, на один день зберігання (1/90);

m – норма механічних втрат: для зерна при завантаженні та розвантаженні механізованим способом у зерносховищах – 0,044 %, в елеваторах – 0,03 %, для продукції в тарі та кукурудзи в качанах – 0,014 %.

Проектом передбачено, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»