• Посилання скопійовано

НКРЕКП більше не регулюватиме сферу поводження з побутовими відходами

Вивозити побутові відходи повинен суб'єкт господарювання, вибраний органом місцевого самоврядування на конкурсі

НКРЕКП більше не регулюватиме сферу поводження з побутовими відходами

ЮРЛІГА розповідає, що у зв'язку з уведенням у дію 1 травня 2019 року окремих положень Закону №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, листом від 03.05.2019 р. №4953/22/7-19 роз'яснила деякі свої повноваження.

У Комісії зазначили, що згідно з ч. 2 ст. 19 Конституції органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до змін, які введено в дію 1 травня 2019 року, у НКРЕКП відсутні повноваження щодо державного регулювання сфери перероблення та захоронення побутових відходів.

Нагадаємо, з 1 травня змінились правила поводження з побутовими відходами у звязку з введенням в дію Закону «Про житлово-комунальні послуги».

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»