• Посилання скопійовано

В Україні з вересня запустять пілотний моніторинг обігу ліків

За ухваленою 24 липня постановою КМУ з 1 вересня стартує пілотний проект щодо моніторингу обігу лікарських засобів

В Україні з вересня запустять пілотний моніторинг обігу ліків

Кабінет міністрів схвалив запуск з 1 вересня пілотного проекту щодо моніторингу обігу лікарських засобів. Відповідне рішення уряд прийняв на своєму засіданні 24 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Кабмін схвалив проект постанови «Про запровадження пілотного проекту щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів».

У пояснювальній записці вказано, що пілотний проект є первинним етапом створення в Україні єдиної державної системи проведення моніторингу обігу лікарських засобів, яка у свою чергу має стати дієвим механізмом запобігання фальсифікації ліків.

Отже, постановою передбачається координація діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади стосовно реалізації цього проекту; визначаються завдання та етапи проекту; встановлюється порядок залучення суб'єктів, що провадять господарську діяльність, пов'язану з обігом лікарських засобів, до участі у проекті.

Також документом покладається обов'язок на Міністерство охорони здоров'я затвердити перелік ліків, стосовно яких запроваджується маркування та проводиться моніторинг обігу; закріплюється перелік інформації, що повинна міститися у двомірному штрих-коді контрольного (ідентифікаційного) знаку, а також конкретизується порядок реалізації пілотного проекту.

«Запровадити на території України пілотний проект щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів у період з 1 вересня 2019 року по 31 грудня 2020 року», – сказано у тексті постанови.

Нагадаємо, Кабмін перерозподілив один мільярд гривень на оплату послуг в установах первинної медичної допомоги. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.

Як писалось раніше, в березні 2018 року Кабінет міністрів планував розширювати програму «Доступні ліки» за рахунок розширення переліку хвороб, на які вона буде поширюватися.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»