• Посилання скопійовано

З 1 серпня змінилися державні будівельні норми для підприємств торгівлі

Новації зобов’язують всі нові і реконструйовані великі супермаркети з торговельною площею 2500 м² і більше влаштовувати вбиральні для відвідувачів

З 1 серпня змінилися державні будівельні норми для підприємств торгівлі

1 серпня цього року в дію вступають нові зміни у державні будівельні норми «Підприємства торгівлі», які зобов’язують всі нові і реконструйовані великі супермаркети з торговельною площею 2500 м² і більше влаштовувати туалети для відвідувачів.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Вже з 1 серпня вступає в дію очікувана зміна у державні будівельні норми щодо проектування супермаркетів та інших магазинів. Тепер туалети для відвідувачів у супермаркетах, гіпермаркетах площею 2500 м²  і більше є обов’язковими. Розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 600 м² торговельної площі, але не менше 4-х санітарних приладів на об’єкт. Кабіни мають бути обов’язково окремо для чоловіків і для жінок, також мають бути універсальні туалети для зручного користування маломобільними групами населення», – зазначив він.

За словами Парцхаладзе, в таких санвузлах мають також бути обов’язкові сповивальні столики для немовлят.

Всі ці зміни дозволять підвищити комфорт відвідувачів великих супермаркетів та гіпермаркетів.

Зміни №1 у ДБН В.2.2-23-2009 «Підприємства торгівлі» розроблені фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП».

ДБН «Підприємства торгівлі» поширюються на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»