• Посилання скопійовано

Що є технологічним транспортним засобом? – роз'яснення від Держпраці

Що таке технологічний транспортний засіб і в якому нормативному документі цей термін визначено?

Що є технологічним транспортним засобом? – роз'яснення від Держпраці

Держпраці у Кіровоградській області пояснює, що термін технологічний транспортний засіб зазначений в Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів (далі – Порядок) затвердженому постановою КМУ від 06.01.2010 р. №8.

Зазначений Порядок визначає процедуру відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування.

Великотоннажний та інший технологічний транспортний засіб (далі – технологічний транспортний  засіб) – великотоннажний автомобіль, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений для перевезення вантажів, транспортування розкривних порід і корисних копалин на відкритих гірничих  розробках чи ґрунту на будівництві, а також інший механічний транспортний засіб, у тому числі обладнаний спеціальними пристроями чи механізмами,  або транспортний засіб, призначений для руху тільки у поєднанні з іншим транспортним засобом, який керується машиністом (оператором, водієм)  і  використовується власником для забезпечення виробничих процесів під час провадження ним господарської діяльності (виготовлення продукції, виконання робіт, надання послуг), а також для переміщення сировини (матеріалів), що обробляється, і відходів виробництва.

***

Читайте також: Маєте технологічні траспортні засоби? Їх треба зареєструвати

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»