• Посилання скопійовано

З 1 жовтня почнуть діяти нові будівельні норми щодо готелів

На тлі перевірок пожежної безпеки, які Уряд анонсував для всіх СГ, які надають послуги з проживання, Мінрегіонбуд нагадує про нові будівельні норми щодо готелів, які запрацюють з 1 жовтня 2019 р. Зокрема, вони передбачають низку сучасних рішень для посилення обов’язкової пожежної безпеки

З 1 жовтня почнуть діяти нові будівельні норми щодо готелів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомляє, що оновило державні будівельні норми щодо проектування готелів. Зокрема, у нових змінах значно посилено обов’язкові вимоги дотримання пожежної безпеки будівель готелів та запроваджено нові сучасні системи пожежогасіння.

Норми вже опубліковані та набирають чинності з 1 жовтня 2019 року.

«Безпека людей – це пріоритет №1. Особливо у випадку виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Тому у нових нормах щодо проектування готелів ми передбачили низку сучасних рішень для посилення обов’язкової пожежної безпеки в них. Зокрема, вводимо можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій. Норми почнуть діяти вже з жовтня», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відповідно до нових змін у ДБН, готелі потрібно облаштовувати системами протипожежного захисту згідно з ДБН «Системи протипожежного захисту».

Крім цього, під’їзд пожежних автомашин до будівель готелів слід передбачати згідно з ДБН «Планування і забудова територій». Такий під’їзд також має бути забезпечений і до основних евакуаційних виходів та входів, що ведуть до пожежних ліфтів.

У нових змінах в ДБН зберігаються вимоги щодо ступеню вогнестійкості будівель готелів та допустимих при цьому кількості поверхів та площі протипожежних відсіків:

Крім цього, допускається розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських будівлях іншого призначення та житлових будинках І-ІІІ ступенів вогнестійкості за умови їх відокремлення в протипожежний відсік та передбачення окремих шляхів евакуації.

Також нагадаємо, що цими ж змінами в готелях рекомендовано влаштовувати вхід лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії *** та вище – додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

Зміни у ДБН «Готелі» розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» та вступають в дію з 1 жовтня 2019 року.  Вони доступні за посиланням: https://bit.ly/2Xl7SO7.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»