• Посилання скопійовано

З 1 листопада скасують форму платіжного доручення бюджетників

Мінфін вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів

З 1 листопада скасують форму платіжного доручення бюджетників

Мінфін наказом від 21.08.2019 р. №352 (зареєстрований в Мін'юсті 16.09.2019 р. за №1025/33996) вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів.

Зокрема, з нього виключено Додаток 26 зі зразком платіжного доручення, а також згадку про це доручення у тексті Порядку.

Крім того, у Порядку уточнено, що у платіжному дорученні мають бути заповнені всі реквізити, передбачені його формою.

Реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється з урахуванням вимог нормативно-правових актів та має містити повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування бюджетних коштів отримувачу:

  • код програмної класифікації видатків та кредитування,
  • код економічної класифікації видатків,
  • економічна сутність платежу,
  • номер і дата підтвердних та інших документів, на підставі яких здійснюються перерахування, з урахуванням вимог законодавства України, ПДВ або без ПДВ тощо.

У разі невідповідності дати подання даті платіжного доручення у полі "Одержано банком" платіжного доручення на всіх примірниках обов'язково проставляються дата подання та підпис казначея.

Цей наказ набере чинності з дня опублікування та застосовується з 1 листопада 2019 року.

Нагадаємо, що у зв'язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN Нацбанк планує оновити вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів. Зокрема, з 1 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит «Код банку». Це передбачено проектом постанови  НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», про який ми писали тут.

2 жовтня набрало чинності рішення НБУ, яким продовжено до 12 січня 2020 року перехідний період на IBAN.

Наказ було опубліковано в "Офіційному Віснику" №77 від 08.10.2019 р.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»