• Посилання скопійовано

Уряд пропонує передоручити регулювання зайнятості населення Мінекономрозвитку

Законопроектом №2168 передбачається перерозподіл повноважень Кабінету Міністрів щодо вирішення питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення

Уряд пропонує передоручити регулювання зайнятості населення Мінекономрозвитку

24 вересня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий проект Закону №2168 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції".

Як зазначено у пояснювальній записці, у зв’язку з затвердженням нового складу Уряду передбачається перерозподіл повноважень Кабінету Міністрів щодо вирішення питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення. 

Також звертається увага, що державне управління у сфері зайнятості населення безпосередньо впливає на добробут населення, який є передумовою кількісного зростання та якісного вдосконалення робочої сили. Саме вона окреслює систему пріоритетів державного втручання в економіки, дає змогу розмежувати цілі державного регулювання та засоби його досягнення. Тому економічна політика розглядається як засіб досягнення цілей, а їх пов’язує та узгоджує політика зайнятості населення.

Одним із макроекономічних інструментів прискорення економічного зростання є створення сприятливих умов для інвестиційної привабливості території, яка формується з урахуванням цілого комплексу факторів, найбільш вагомими серед яких є підготовка та перекваліфікація кадрів.

З огляду на це, пропонується визначити Мінекономрозвитку головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин.

Відповідні зміни будуть внесені до КЗпП, Закону «Про оплату праці», Закону про ЄСВ та ще з понад десяток інших законів.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»