• Посилання скопійовано

Уряд запровадив пілотний проект для цифровізації митного огляду товарів

2 жовтня Уряд запровадив пілотний проект для цифровізації направлення процесу доручень щодо проведення митних оглядів товарів, транспорту

Уряд запровадив пілотний проект для цифровізації митного огляду товарів
Кабінет Міністрів створив низку територіальних підрозділів Державної митної служби та запровадив пілотний проект для цифровізації направлення процесу доручень щодо проведення митних оглядів товарів, транспорту.
Відтепер це буде робитись в електронному вигляді, що зменшить кількість безпідставних затримок в оглядах, зменшить корупційну складову та зайві витрати для бізнесу. Усе можна буде відстежити в режимі он-лайн.
Про це йдеться у повідомленні від Уряду. 
Про створення територіальних підрозділів Державної митної служби ми писали тут
До того ж  2 жовтня Гончарук анонсував масове звільнення працівників митниці.

У зв'язку з реорганізацією Державної фіскальної служби більшість співробітників Державної митної служби будуть звільнені. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами прем'єр-міністра, мова йде про сотні осіб, тому даний процес потребує певного часу.

«Фактично, більша частина людей, які працювали у старій системі митних органів буде звільнена», – сказав він.

Також Гончарук не зміг назвати точної дати запуску нової Державної митної служби, але додав, що це питання декількох тижнів.

«Можливо, я би не казав зараз якусь дуже чітку дату (запуску митниці – ред), однак порядок строків ви почули – це тижні», – пояснив він.

 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»