• Посилання скопійовано

Скасовано окрему форму платіжного доручення для бюджетників

Мінфін скасував окрему форму платіжного доручення для бюджетників та продовжив для них строки обробки платіжних документів

Скасовано окрему форму платіжного доручення для бюджетників

Мінфін наказом від 22.10.2019 р. №440 (зареєстрований в Мін'юсті 05.11.2019 р. за №1144/34115) вніс зміни до деяких своїх нормативно-правових актів:

 

1) Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів

Зокрема, у ньому прописано, що Казначейство оприлюднюватиме інформацію з бази даних Єдиного реєстру щодо відомостей про розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (крім інформації з обмеженим доступом) на офіційному веб-порталі Казначейства та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Відокремлені структурні підрозділи розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів), що не мають статусу юридичної особи, відомості щодо яких внесені до Єдиного державного реєстру в порядку, визначеному законодавством, у разі їх припинення застосовують положення абзацу першого п. 4.3 Порядку.

Розпорядник бюджетних коштів, відомості щодо якого згідно із законодавством не містяться в Єдиному державному реєстрі, після прийняття рішення відповідним органом про припинення діяльності такого розпорядника бюджетних коштів протягом п'яти робочих днів має подати до органу Казначейства копію довідки про виключення з ЄДРПОУ, засвідчену органом, який її видав.

 

2) Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України

Згідно зі змінами орган Казначейства опрацьовуватиме підтвердні документи у визначені п. 2.3 строки, але не пізніше останнього робочого дня поточного бюджетного періоду.

У кінці бюджетного періоду розпорядники бюджетних коштів повинні бдуть подати до органу Казначейства Реєстри та/або Реєстри фінансових зобов'язань і підтвердні документи з урахуванням строків, визначених п. 2.3.

Реквізит «МФО банку» приберуть із Реєстру бюджетних фінансових зобов'язань з 13.01.2020 року.

 

3) Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України

Уточнено, що справа з юридичного оформлення рахунка зберігається в органі Казначейства протягом строку, визначеного Правилами застосування переліку документів, що утворюються в діяльності Національного банку України та банків України, затвердженими Національним банком України в установленому порядку.

 

4) Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами

Змінами передбачено, що окремі платежі розпорядників бюджетних коштів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, перелік яких визначається головним розпорядником та погоджується Казначейством за відповідними кодами бюджетної класифікації, незалежно від суми разового платежу, здійснюються на підставі платіжних доручень без подання підтвердних документів.

Крім того, скасовано окрему форму платіжного доручення для бюджетних установ, які утримуються із держбюджету (додаток 35)

Натомість зазначено, що платіжні доручення подаються до органів Казначейства в кількості примірників, необхідних для всіх учасників безготівкових розрахунків. Форма, обов'язкові реквізити, строк дії платіжних доручень та вимоги щодо їх заповнення визначено Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженою НБУ в установленому порядку.

У платіжному дорученні повинні бути заповнені всі реквізити, передбачені його формою. Реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється з урахуванням вимог нормативно-правових актів та має містити повну інформацію про платіж і документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу (код програмної класифікації видатків та кредитування бюджету (КПКВК), код економічної класифікації видатків бюджету або код класифікації кредитування бюджету (КЕКВ або ККК), економічна сутність платежу, номер і дата підтвердних та інших документів, на підставі яких здійснюються перерахування з урахуванням вимог законодавства України, податок на додану вартість або без податку на додану вартість (ПДВ або без ПДВ).

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування (крім абзаців одинадцятого, тринадцятого, чотирнадцятого, вісімнадцятого підпункту 3 пункту 2, абзаців третього, четвертого підпункту 2 пункту 3, абзаців другого, четвертого - шостого, восьмого підпункту 2, підпунктів 4, 5 пункту 4 Змін, які наберуть чинності з 13 січня 2020 року). Станом на 07.11.2019 р. наказ не опублікований.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»