• Посилання скопійовано

ФДМУ запустив сервіс для запобігання корупції при оцінці майна

ФДМУ спільно з експертами розробив і впровадив безкоштовний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку

ФДМУ запустив сервіс для запобігання корупції при оцінці майна

Фонд державного майна України задля ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості у надзвичайно короткий термін спільно з експертами розробив і впровадив безкоштовний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку (Сервіс).

Наразі Сервіс (valuation.spfu.gov.ua) працює, удосконалюються процеси з урахуванням пропозицій оцінювачів і нотаріусів.

«Ми спільно з ProZorro.Продажі запустили, у найкоротший термін, важливий та безкоштовний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку. Наразі, це перший етап запуску, у якому беруть участь нотаріуси та оцінювачі. Другий етап, коли кожен громадянин України зможе самостійно взяти з сайту оцінку своєї нерухомості, буде впроваджений з липня 2020 року», – розповів заступник Голови Фонду державного майна України Андрій Єгоров.

Документація, зокрема щодо технічного завдання та вимог для створення системи, підготовлена попереднім керівництвом Фонду, потребувала значного доопрацювання, що ускладнило розробку Сервісу в передбачені Законом короткі терміни.

Над розробкою Сервісу працювала велика команда, зокрема Фонду допомагало державне підприємство ProZorro.Продажі. Фонд державного майна України дякує всім, хто був причетний до розробки сервісу, тестування його можливостей і системної інтеграції.

31 січня Фонд державного майна України відключив чотири авторизовані електронні майданчики від Єдиної бази даних звітів про оцінку, вилучив їх з процедури реєстрації та перевірки інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості. Вся інформація, яка міститься на цих авторизованих майданчиках перебуває у процесі передачі до ФДМУ відповідно до вимог Порядку ведення Єдиної бази даних звітів про оцінку. Звіти про оцінку зберігатимуться в Єдиній базі в електронній формі.

Мета Фонду державного майна України – максимально зручні послуги. Фахівці Фонду консультують та навчають користувачів Сервісу за ел. адресою: axel@spfu.gov.ua і тел.: +38 (044) 200-32-58, +38 (044) 200-35-20.

Джерело: Фонд державного майна України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»