• Посилання скопійовано

Держгеокадастр удосконалив систему реєстрації землі

Держгеокадастр запустив новий сервіс для сертифікованих інженерів-землевпорядників, який дає можливість перевірки заяв (XML-файлів) на реєстрацію земельних ділянок

Держгеокадастр удосконалив систему реєстрації землі

Мінекономіки повідомляє, що 6 лютого Держгеокадастр запустив новий сервіс для сертифікованих інженерів-землевпорядників, який дає можливість перевірки заяв (XML файлів) на реєстрацію земельних ділянок. Відтепер перед подачею заяви про державну реєстрацію Держгеокадастр перевірятиме правильність заповнення документів та валідність обмінного файлу. Протокол перевірки буде зберігатися у системі протягом 90 діб.

Новий сервіс буде доступний на порталі електронних послуг Держгеокадастру.

В комбінації з відкритими координатами – майже на 100% ліквідовується можливість відмовити у реєстрації земельної ділянки через неправильно заповнені документи. Зокрема, до відкриття координат – середня кількість відмов складала 28%. Після відкриття координат – знизилась до 14%. Із введенням функції перевірки документів очікується зниження відмов на реєстрацію земельних ділянок до 4%.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»