• Посилання скопійовано

Затверджено форму заявки на внесення до Держреєстру оргвиробництва

Мінекономіки затвердило форму заявки на внесення до Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції

Затверджено форму заявки на внесення до Держреєстру оргвиробництва

ЮРЛІГА повідомляє, що Мінекономіки наказом №109 від 30 січня 2020 року затвердило форму заявки на внесення до Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Нагадаємо: відповідно до ч. 2 ст. 28 Закону «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» підприємство, установа, організація чи їхній підрозділ, що претендує на внесення до Реєстру органів сертифікації, подає центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної аграрної політики (станом на сьогодні – Мінекономіки), заявку на внесення згідно з формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної аграрної політики.

До заявки додаються:

  • копія атестата про акредитацію;
  • копія свідоцтва про реєстрацію підприємства, установи, організації чи їхнього підрозділу;
  • копія статуту підприємства, установи, організації чи їхнього підрозділу;
  • перелік співробітників та документи, що підтверджують рівень компетентності персоналу у сфері сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції.

Виключними підставами для відмови у внесенні до Реєстру органів сертифікації є:

  • невідповідність підприємства, установи, організації чи їхнього підрозділу вимогам, встановленим ст. 28 зазначеного Закону;
  • виявлення недостовірних відомостей у поданих документах.

Рішення про внесення чи відмову у внесенні до Реєстру органів сертифікації приймається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної аграрної політики, протягом 10 днів з дня отримання відповідних документів.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»