• Посилання скопійовано

Уряд реструктуризував Держаудитслужбу в Офіс фінансового контролю

Кабмін прийняв постанову, яка ліквідує як юросіб публічного права територіальні органи Держаудитслужби та перерозподіляє 384 працівників до центрального апарату Офісу фінансового контролю

Уряд реструктуризував Держаудитслужбу в Офіс фінансового контролю

Сьогодні, 3 березня, Кабмін прийняв постанову, яка ліквідує як юридичних осіб публічного права територіальні органи Держаудитслужби та перерозподіляє 384 працівників міжрегіональних територіальних підрозділів до центрального апарату Офісу фінансового контролю.

Для самого Офісу фінансового контролю встановили граничну чисельність штату у 800 працівників. Про це повідомив Олексій Гончаренко (нардеп від "Європейської солідраності") у своєму Telegram-каналі.

Також прийняття постанови прокоментували у Мінфіні. З їхніх слів, прийнята постанова, зокрема:

  • ліквідує юридичні особи міжрегіональних територіальних органів (5 органів) Держаудитслужби у зв’язку з її реорганізацією та утворенням Офісу фінансового контролю;
  • оптимізує чисельність працівників Офісу фінконтролю з урахуванням необхідності виконання відповідних функцій та повноважень;
  • удосконалює порядок планування заходів державного фінансового контролю, зокрема, в частині переходу від квартального до піврічного планування, уточнює підстави планування, а також включення до планів контрольних заходів за високоризиковими операціями щодо використання державних ресурсів.

На думку Мінфіну, реформування Держаудитслужби та створення нового органу державного фінансового контролю дозволить в цілому підвищити ефективність контролю за використанням державних ресурсів, забезпечить оперативність та мобільність роботи відповідних територіальних органів, а також мінімізувати корупційні ризики в їхній діяльності. 

Текст постанови поки що не оприлюднений. З проектом її можна ознайомитися тут.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»