• Посилання скопійовано

Кредити для аграріїв будуть дешевшими: нова постанова Уряду

На своєму засіданні 03.03.2020 р. Кабмін затвердив зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Кредити для аграріїв будуть дешевшими: нова постанова Уряду

Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів".

Державна підтримка надасть доступ с/г виробникам до пільгових кредитів та зменшить їх вартість до 5 %. Кредити виділятимуться на придбання землі, поточні та капітальні інвестиції та на розвиток тваринництва. 

Постановою пропонується внесення змін щодо отримання державної підтримки шляхом здешевлення кредитів. Зокрема, для оптимізації програми підтримки та забезпечення прозорості буде запроваджене обмеження за кредитними субсидіями у розмірах:

  • до 15 млн грн на 1 суб'єкта в тваринництві;
  • до 5 млн грн – позичальникам, які мають чистий дохід до 20 млн грн.

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк (один клієнт – один уповноважений банк). Компенсація не надаватиметься учасникам за кредитами, які здешевлюються за програми «Доступні кредити 5,7,9 %». Також не буде конкурсних комісій при облдержадміністраціях. 

Нагадаємо, що підтримка шляхом здешевлення кредитів - це лише один пункт у державній програмі «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» на 2020 рік. Докладно про неї ми писали тут.

А ще на цьому ж засіданні Уряду було вирішено дотацію за утримання корів на безповоротній основі за кожну, наявну станом на 1 липня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку корову, в розмірі 5000 гривень за одну голову.

Така дотація надаватиметься фермерськит господарствам (у тому числі й сімейним), що провадять діяльність у галузі тваринництва та мають у власності від п’яти до двадцяти п’яти корів молочного напряму продуктивності, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»