• Посилання скопійовано

Особливості зняття з обліку технологічних транспортних засобів

Як зняти з обліку технологічний транспортний засіб у зв'язку з непридатністю до подальшого використання?

Особливості зняття з обліку технологічних транспортних засобів

Держпраці у Хмельницькій області відповідає на найпоширеніші питання стосовно зняття з обліку технологічних транспортних засобів.

 

Яким чином зняти з обліку технологічний транспортний засіб у зв'язку з непридатністю до подальшого використання?

Зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв'язку з непридатністю до подальшого використання та його вибракуванням (списанням) здійснюється згідно з п. 33 Постанови КМУ від 06.01.2010 р. №8 «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів». Отже, зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв'язку з непридатністю до подальшого використання та його вибракуванням (списанням) здійснюється без технічного огляду транспортного засобу. Вибракування (списання) технологічного транспортного засобу, що належить юридичній особі, підтверджується актом на списання (ліквідацію) основних засобів, а фізичній особі – її заявою. При цьому свідоцтво про реєстрацію таких технологічних транспортних засобів здається територіальним органам Держпраці.

 

Навіщо проводити технічний огляд технологічному транспортному засобу під час зняття з обліку?

Технічний огляд транспортного засобу проводиться з метою звірки  відповідності агрегатів, що мають ідентифікаційні номери, обліковим даним. Технічний огляд проводиться технологічному транспортному засобу, який знімається з обліку у зв'язку з його відчуженням (п. 32 Постанови КМУ від 06.01.2010 р. №8 «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів»).

 

Порядок зняття технологічного транспортного засобу, який належить кільком юридичним або фізичним особам на праві спільної власності?

Зняття технологічного транспортного засобу з обліку, що належить кільком юридичним або фізичним особам на праві спільної власності, здійснюється лише за умови наявності їх спільного рішення (п. 35 Постанови КМУ від 06.01.2010 р. №8 «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів»).

 

Як зняти з обліку технологічний транспортний засіб, який перебуває у податковій заставі, під арештом, заставі або є предметом іншого обтяження?

Відповідно до п. 37 Постанови КМУ від 06.01.2010 р. №8 «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» Зняття з обліку технологічного транспортного засобу, який перебуває у податковій заставі, під арештом, заставі або є предметом іншого обтяження, здійснюється виключно за умови надання письмової згоди всіх виявлених обтяжувачів.

Джерело: Держпраці у Хмельницькій області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»