• Посилання скопійовано

С/г товаровиробникам виплатять борг з допомоги за придбану техніку у 2019 році

Уряд направив понад півмільярда грн на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік

С/г товаровиробникам виплатять борг з допомоги за придбану техніку у 2019 році

Мінекономіки розповідає, що Уряд розпочав фінансування бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2020 році за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». 

Так, Мінекономіки наказами від 22.05.2020 р. №936 та №937 затвердило розподіл коштів у розмірі 555 млн грн між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання у жовтні та листопаді 2019 року.

Всього сума заборгованості за цією програмою складала 564 млн грн, останні 9 млн грн буде затверджено до сплати найближчим часом.

Кошти отримають 4 102 аграрія, які за вказаний період придбали 14 756 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,7 млрд грн.

«Для Уряду є вкрай важливим продовження фінансування програми по техніці, адже за роки своєї реалізації вона демонструє позитивні економічні ефекти. Так, число виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросло до 4,5 рази, що сприяло розширенню кількості робочих місць щонайменше на 5 000 тис.», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Також серед результативних показників дії програми:

  • Зросли інвестиції у розвиток машинобудування в галузі АПК – обсяг інвестицій на технологічне переозброєння виробництва у 2017-2019 рр. склав близько 2 млрд грн.
  • Відсоток вітчизняної техніки у формуванні ринку сільгосптехніки та обладнання в Україні зріс до 33% у 2019 р. із 15,2% у 2017 р.
  • Номенклатуру вітчизняної техніки та обладнання значно розширено: 12 542 найменувань у 2019 р. із 792 у 2017 р.
  • Зріс фонд оплати праці: всі виробничі підприємства-учасники відповідно до вимог програми підняли фонд оплати праці щонайменше до 8% у собівартості виробленої/реалізованої продукції.
  • Мультиплікатор лише сплати податків від реалізації програми у 2019  становить 1:1,7 (враховуючи загальну суму податків і зборів у порівнянні із видатками бюджету). 

Очікуваний ефект від фінансування програми у 2020 році:

  • збільшення обсягів реалізації вітчизняної техніки та обладнання на 15%;
  • надходження податків і зборів від учасників програми та суміжних виробництв становитимуть близько 2,34 млрд. грн., із яких більше 550 млн. грн. – податки на фонд оплати праці.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»