• Посилання скопійовано

Положення про реєстрацію фізосіб у ДРФО підкоригують

Мінфін оприлюднив проект змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

Положення про реєстрацію фізосіб у ДРФО підкоригують

7 липня 2020 року Мінфін оприлюднив для обговорення проект свого наказу «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків». Переглянути його можна тут.

Положення приводять у відповідність до:

Згідно з пояснювальною запискою, зміни торкнуться:

1. Реєстрації новонародженої дитини в Держреєстрі. У такому разі Облікова картка фізособи-платника податків за формою №1-ДР не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві про держреєстрацію народження, та відомостей, необхідних для реєстрації в Держреєстрі, що містяться в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян, отриманих у порядку інформаційної взаємодії з цим реєстром.

2. Оформлення паспортів України громадянами 14-18 років, які не зареєстровані у Держреєстрі. Одночасно вони матимуть можливість зареєструватися у Державному реєстрі за РНОКПП, без заповнення та подання картки за формою №1-ДР чи будь-яких інших документів, шляхом інформаційної взаємодії Реєстру та Держреєстру, та з подальшим відображенням інформації про РНОКПП у паспорті.

Всі ці нюанси будуть прописані в окремому розділі Положення - XIV "Особливості реєстрації фізичних осіб в Державному реєстрі на підставі документів в електронній формі".

Також проектом наказу пропонується передбачити, що:

  • фізична особа у разі отримання адмінпослуг, пов'язаних з реєстрацією у Держреєстрі, протягом періоду реалізації експерементального проекту може пред'явити е-паспорт замість паспорта громадянина у формі картки;
  • внесення до інформаційної бази Держреєстру інформації про унікальний номер запису у Реєстрі ( у разі внесення інформації про цю особу до Реєстру);
  • удосконалення окремих положень, внесення редакційних уточнень.

Очікується, що цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: dybko@minfin.gov.ua
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua, E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»