• Посилання скопійовано

На час карантину засідання Комісії з атестації пропонують проводити у режимі відеоконференції

Мінфін оприлюднив проект змін до Положення про Комісію з атестації

На час карантину засідання Комісії з атестації пропонують проводити у режимі відеоконференції

25 серпня 2020 року Міністерство фінансів оприлюднило проєкт свого наказу (завантажити) «Про внесення Змін до Положення про Комісію з атестації».

Переглянути проєкт змін можна тут>>

Зокрема, передбачено, що у період дії карантину та встановлення обмежувальних заходів через COVID-19 засідання Комісії може бути проведено у режимі відеоконференції з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Технічне забезпечення проведення засідань Комісії у режимі відеоконференції здійснюватиметься Органом суспільного нагляду за аудиторською діяльністю

Засідання Комісії у режимі відеоконференції вважатиметься правомочним, якщо на ньому в режимі відеоконференції, що дозволяє одночасно бачити та чути всіх учасників засідання Комісії, присутні члени Комісії в кількості більше половини загальної кількості членів Комісії, а саме не менше п’яти осіб (наявність кворуму).

Протокол засідання Комісії може бути створено в електронному вигляді з накладанням електронного цифрового підпису відповідно до законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Прийняті рішення з питань порядку денного засідання Комісії можуть оформлюватися окремими рішеннями, проєкти яких схвалено на засіданні Комісії.

Рішення Комісії оформлюються уповноваженою особою Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю і підписуються Головою Комісії або головуючим (у разі відсутності Голови Комісії) не пізніше десяти календарних днів з дати відповідного засідання Комісії.

У період дії карантину та встановлення обмежувальних заходів через COVID-19 рішення Комісії можуть бути оформлені в електронному вигляді з накладенням електронного цифрового підпису відповідно до законодавства про електронні документи та електронний документообіг

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції можна надавати у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, буд. 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, буд. 11, e-mail: apavlov@minfin.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»