• Посилання скопійовано

Затверджено порядок перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з фінмоніторингу

Кабмін затвердив Порядок організації та координації роботи з перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу

Затверджено порядок перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з фінмоніторингу

Кабмін постановою від 02.09.2020 р. №777 затвердив Порядок організації та координації роботи з перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу.

Цей Порядок визначає механізм забезпечення Держфінмоніторингом організації та координації роботи з перепідготовки та підвищення кваліфікації (навчання) у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення спеціалістів з питань фінансового моніторингу, а саме:

  • відповідальних працівників суб’єктів первинного фінансового моніторингу (далі — відповідальні працівники);
  • працівників, залучених до проведення фінансового моніторингу;
  • спеціалістів органів державної влади.

 

Хто здійснюватиме перепідготовку та підвищення кваліфікації?

Перепідготовка та підвищення кваліфікації (навчання) відповідальних працівників та працівників, залучених до проведення фінансового моніторингу, здійснюється:

  • академією, що належить до сфери управління Держфінмоніторингу;
  • державною навчально-науковою установою “Академія фінансового управління”
  • іншими закладами освіти (далі — заклади освіти), які включені до переліку закладів, що здійснюють перепідготовку та підвищення кваліфікації у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, який формується Держфінмоніторингом.

Перепідготовка та підвищення кваліфікації спеціалістів органів державної влади у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів здійснюється в рамках державного замовлення за рахунок коштів державного бюджету на базі академії за освітніми програмами, що розроблені відповідно до законодавства, затверджені академією та погоджені з Держфінмоніторингом.

Відповідальні працівники та працівники, залучені до проведення фінмоніторингу, проходять перепідготовку та підвищення кваліфікації (навчання) за освітніми програмами, що розроблені відповідно до законодавства, затверджені закладами освіти і погоджені з відповідними суб’єктами державного фінансового моніторингу та Держфінмоніторингом.

 

Як здійснюватиметься перепідготовка та підвищення кваліфікації?

Перепідготовка і підвищення кваліфікації (навчання) відповідальних працівників та працівників, залучених до проведення фінансового моніторингу, здійснюється за такими етапами:

  • оволодіння курсом за освітньою програмою;
  • складення іспиту (здійснення підсумкового контролю знань).

Іспит буде проводитися екзаменаційною комісією на базі екзаменаційного центру, яким може бути академія або державна навчально-наукова установа “Академія фінансового управління”.

Завдання для іспиту (здійснення підсумкового контролю знань) відповідальних працівників, а також працівників, залучених до проведення фінансового моніторингу, зокрема тестові питання (із зазначенням правильної відповіді), контрольні питання для співбесіди тощо розробляються екзаменаційними центрами та погоджуються Держфінмоніторингом, Мінфіном і відповідними суб’єктами державного фінансового моніторингу.

Порядок проведення іспиту (здійснення підсумкового контролю знань) розробляється та затверджується кожним екзаменаційним центром самостійно за погодженням з Держфінмоніторингом та Мінфіном.

До складу комісії входитимуть представники Держфінмоніторингу, Мінфіну, екзаменаційного центру, на базі якого проводиться іспит (здійснення підсумкового контролю знань), та відповідного суб’єкта державного фінансового моніторингу (за згодою).

Складення іспиту (здійснення підсумкового контролю знань) відповідальними працівниками та працівниками, залученими до проведення фінансового моніторингу, які оволоділи курсом у закладах освіти, включених до переліку, проводиться за наявності договору, укладеного між закладом освіти та Держфінмоніторингом.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»