• Посилання скопійовано

Для аграріїв запровадять страхування від наслідків засухи

У Мінекономіки пояснили намір надавати компенсацію фермеру через форс-мажорні обставини

Для аграріїв запровадять страхування від наслідків засухи

Заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький в інтерв'ю Аgroportal.com розповів про плани про запровадження агрострахування від засухи.

За його словами, щоб допомогти аграріям проходити складні періоди, є два інструменти – кредитування і агрострахування: «Скористатися останнім можна буде не раніше наступного року, адже спочатку треба укласти угоди, і тоді в разі страхового випадку цей інструмент спрацює. Окрім того, недостатньо просто впровадити інструмент, треба розвивати культуру його застосування, покращувати комунікацію, взаємовідносини між фермером та страхувальником. Це довгостроковий інструмент зниження ризиків».

«Для старту програми ми маємо 15 страхових компаній. Вони пропонують свої продукти, а фермер обирає найкращі, на його думку, оплачує та отримує до 50% компенсації вартості від держави. Якщо трапляється форс-мажор – компенсацію проводить страхова компанія», – зауважив Т. Висоцький.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»