• Посилання скопійовано

В Україні дозволять застосовувати Е-паспорти для внутрішніх авіарейсів

Уряд підтримав законопроєкт, який дозволяє використовувати е-паспорти під час авіарейсів по Україні

В Україні дозволять застосовувати Е-паспорти для внутрішніх авіарейсів

9 вересня, на своєму засіданні Уряд підтримав розроблений Мінінфраструктури законопроєкт «Про внесення змін до Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації». Він передбачає можливість використання українськими громадянами е-паспорта (ID-картки) або е-паспорта для виїзду за кордон при здійсненні авіарейсів в межах території України.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Ми продовжуємо працювати над цифровізацією галузі і створенням тих чи інших зручностей для людей при користуванні різними видами транспорту. Сьогодні Уряд підтримав наш законопроєкт, який передбачає можливість використання е-паспорта громадянина України чи е-паспорта для виїзду за кордон при плануванні та здійсненні внутрішніх рейсів. Вдячний колегам за схвалення цього рішення і сподіваємось на якнайскорішу підтримку цієї ініціативи Верховною Радою», – зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій пояснив, що під час здійснення посадки на внутрішні рейси у разі прийняття цього закону в майбутньому подорожуючим можна буде пред’явити електронну версію паспорта громадянина України (ID-картки) або паспорта для виїзду за кордон.

Дана ініціатива впроваджується в порядку реалізації експериментального проєкту, передбаченого постановою КМУ від 15.04.2020 р. №278.

Оперативна інформація – на телеграм-каналі.

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»