• Посилання скопійовано

Зеленський схвалив мораторій на банкрутство бюджетних організацій

В Україні введуть мораторій на банкрутство бюджетних організацій. Президент підписав відповідний законопроект №2276

Зеленський схвалив мораторій на банкрутство бюджетних організацій

«РБК-Україна» розповідає, що в Україні введуть мораторій на банкрутство бюджетних організацій. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний законопроект №2276.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

У пояснювальній записці підкреслювалося, що набуття чинності новим Кодексом з процедур банкрутства 21 жовтня 2019 року в чинній редакції створило ряд ризиків. Адже у кредиторів була можливість подати заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій.

Однак підписаний президентом закон скасовує таку можливість.

Крім того, документ регулює призначення господарськими судами у справах про банкрутство розпорядників майна або керуючих реструктуризацією. Призначення судами буде тимчасовим – поки не введена в експлуатацію Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система для вибору керуючих.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»