• Посилання скопійовано

Техпаспорти на нерухомість створюватимуть в електронній формі

Договір про проведення технічної інвентаризації можна буде укладати в електронній формі

Техпаспорти на нерухомість створюватимуть в електронній формі

ЛІГА:ЗАКОН розповідає, що Мінрегіон пропонує затвердить новий Порядок проведення технічної інвентаризації. Його проект розміщений на сайті СПО профспілок.

Створювати інвентаризаційні справи, матеріали технічної інвентаризації, технічні паспорти з використанням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочнуть з моменту її запровадження.

До моменту введення в дію Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва в частині створення інвентаризаційних справ, матеріалів технічної інвентаризації, технічних паспортів закінчених будівництвом об'єктів та їхніх частин (житлових та нежитлових приміщень), об'єктів незавершеного будівництва, укладення електронних договорів про проведення технічної інвентаризації та вчинення інших дій щодо цих документів:

  • ФОП або юрособи, які проводять технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна, надаватимуть до електронного кабінету користувача першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відомості про проведену технічну інвентаризацію об'єкта нерухомого майна;
  • суб'єкти держреєстрації прав під час надання послуги у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень будуть використовувати дані про об'єкт нерухомості, право на який підлягає реєстрації, з електронного кабінету користувача першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Договір про проведення технічної інвентаризації можна буде укладати в електронній формі через електронний кабінет з використанням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Оформлятимуть результати технічної інвентаризації шляхом виготовлення інвентаризаційної справи, матеріалів технічної інвентаризації та технічних паспортів з використанням Реєстру будівельної діяльності в електронній та/або паперовій формі відповідно до законодавства.

За бажанням замовника технічний паспорт може бути виготовлено у паперовій формі.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»