• Посилання скопійовано

Законопроєкт щодо функціонування та обігу аграрних розписок підтримали в комітеті ВРУ

16 листопада на засіданні Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики було розглянуто та підтримано підготовлений до повторного першого читання законопроєкт №2805

Законопроєкт щодо функціонування та обігу аграрних розписок підтримали в комітеті ВРУ

Мінекономіки розповідає, що 16 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики було розглянуто та підтримано підготовлений до повторного першого читання законопроєкт №2805 щодо функціонування та обігу аграрних розписок. Участь у представленні документу взяв заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

«Аграрні розписки є альтернативним механізмом, який спростив доступ для сільгоспвиробників до фінансових ресурсів. Метою цього законопроєкту є вдосконалення законодавства про аграрні розписки, що дозволить спростити користування, ефективність, надійність аграрних розписок, а також розширити сферу їх використання», – зазначив заступник Міністра.

Серед основних нововведень законопроєкту:

  • визначення правової природи аграрної розписки як цінного паперу;
  • розширення кола суб’єктів, які мають право видавати аграрні розписки;
  • уточнення теперішнього правового регулювання аграрних розписок;
  • спрощення порядку видачі, обігу та припинення аграрних розписок;
  • підвищення оборотоздатності аграрних розписок через механізми фондового ринку;
  • розширення можливих варіантів застав за аграрною розпискою;
  • створення правових умов видачі багаторічних аграрних розписок, виконання за якими відбуватиметься частинами;
  • посилення гарантій прав кредиторів на випадок примусового виконання.

Довідково:

Аграрні розписки працюють в Україні 5 років і регулюються положеннями чинного Закону України «Про аграрні розписки», який було прийнятно ще в 2012 році. За цей час аграрними розписками скористались близько 3,000 агровиробників, завдяки чому залучили понад 30 млрд. грн. додаткового фінансування. 

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»