• Посилання скопійовано

Запущено механізм передачі сільгоспземель територіальним громадам

У разі відмови органів місцевого самоврядування від приймання ділянок, права на останні будуть виставлені на земельні торги

Запущено механізм передачі сільгоспземель територіальним громадам

Бухгалтер.ua розповідає, що Кабінет Міністрів України постановою від 16.11.2020 р. №1113 ухвалив деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин. Йдеться про реалізацію норм Указу Президента України від 15.10.2020 р. №449, яким передбачено передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.

Так, уряд доручив Держгеокадастру прискорити проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності. Передача таких земель у комунальну власність має початися 17 листопада 2020 року.

Мінекономіки доручили супроводження законопроектів щодо фінансової підтримки фермерських господарств, удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, встановлення прозорої процедури проведення електронних земельних аукціонів.

А ось органам місцевого самоврядування Кабмін порадив зареєструвати право комунальної власності на отримані земельні ділянки сільськогосподарського призначення у порядку, встановленому законом.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»