• Посилання скопійовано

Комітет з аграрної політики підтримує стимулювання діяльності фермерських господарств

Комітет з аграрної політики рекомендує ВРУ прийняти за основу законопроєкт про стимулювання діяльності фермерських господарств

Комітет з аграрної політики підтримує стимулювання діяльності фермерських господарств

Верховна Рада повідомляє, що 17 листопада на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики було розглянуто проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств (№4046).

Проєктом пропонується унормувати склад земельних ділянок фермерських господарств, визначити коло отримувачів державної підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, уточнити деякі поняття щодо визначень виду фермерського господарства, запровадити державну підтримку фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), що надасть можливість сільській молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупиненню міграції молоді із сільських територій.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді проєкт Закону №4046 прийняти за основу.

Також на засіданні було заслухано і обговорено інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо стану розроблення проєкту Закону «Про об’єднання водокористувачів».

Члени Комітету розпочали розгляд у другому читанні проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» (№2195), направлений на правове забезпечення публічності та прозорості аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності, шляхом проведення таких аукціонів в електронній торговій системі.

Народні депутати затвердили розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на грудень 2020 року.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»