• Посилання скопійовано

Нові вимоги до змісту статутів ТОВ: законопроєкт прийнято у І читанні

ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №3497 про внесення змін до ГКУ щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю

Нові вимоги до змісту статутів ТОВ: законопроєкт прийнято у І читанні

Сайт ВРУ зазначає, що законопроєкт розроблений для вирішення існуючої колізії між Законом «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом України в частині обов’язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ, яка полягає в тому, що у Господарському кодексі міститься вимога щодо зазначення в установчих документах вказаних товариств частки учасників товариств у його статутному капіталі, а у Законі «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальності» її немає.

Проєктом пропонується:

  • виключити з Господарського кодексу України положення про необхідність визначення в статуті часток учасників ТОВ і ТДВ;
  • визначити, що перелік обов’язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ визначається виключно Законом України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

Проєкт Закону зареєстровано за №3497.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»