• Посилання скопійовано

Кабмін хоче переглянути Держбюджет після першого кварталу 2021 року

За позицією Шмигаля, Уряд може переглянути Державний бюджет після першого кварталу 2021 року. Проте для цього необхідно збільшення доходів держави

Кабмін хоче переглянути Держбюджет після першого кварталу 2021 року

«РБК-Україна» розповідає, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів може переглянути державного бюджету після першого кварталу 2021 року. Однак для цього необхідно збільшення доходів держави.

Про це прем'єр заявив під час засідання уряду.

«Хочу підкреслити, що важливою філософією бюджету також залишається його реалістичність і збалансованість. Зокрема, якщо ми будемо бачити збільшення виконання доходів держави, то після першого кварталу бюджет може бути і буде переглянутий», – заявив він.

При цьому Шмигаль додав, що всі кошти, які запрацює держава понад планового, підуть на соціальні виплати.

«Зокрема, в частині збільшення деяких соціальних виплат, у тому числі ще більшого підвищення зарплат для лікарів. Зараз зростання зарплат запланований на рівні 30% або приблизно плюс 2,5 тисячі гривень в середньому. Тобто всі кошти, які держава заробить понад планово, підуть на зарплати соціальні виплати людям, в тому числі і нашим медикам», – додав він.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»