• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала законопроєкт про скасування неактуальної системи маркування аудіовізуальних творів

ВРУ ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних

ВРУ підтримала законопроєкт про скасування неактуальної системи маркування аудіовізуальних творів

Мінекономіки повідомляє, що 4 березня, Верховна Рада України ухвалила у першому читанні урядовий проєкт Закону України №3474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних». За це рішення проголосували 308 народних депутатів.

«Працюючи над цим документом ми врахували пропозиції міжнародних асоціацій правовласників та українських профільних асоціації, що представляють інтереси музичної індустрії. Підтримка цього законопроєкту надасть можливість правовласникам застосовувати більш ефективні та сучасні засоби захисту своїх інтересів від піратської діяльності», – прокоментував заступник Міністра Олександр Романішин.

Зокрема, документ передбачає:

Таким чином, це дозволить відмовитися від застарілої системи маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм (на компакт-дисках та інших матеріальних носіях), який призводить до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»