• Посилання скопійовано

ДРС ініціювала скасування низки неактуальних дозволів

ДРС запропонувала скасувати неактуальні дозволи через відсутність порядків їх видачі, а також ті, які не видавалися протягом 3-х останніх років

ДРС ініціювала скасування низки неактуальних дозволів

Державна регуляторна служба звернулася до Міністерства освіти, Міністерства інфраструктури та Міністерства охорони здоров’я з пропозицією скасувати деякі документи дозвільного характеру через втрату їх актуальності.

Враховуючи те, що Національною економічною стратегією на період до 2030 року визначено необхідність скорочення видів документів дозвільного характеру, а також удосконалення та спрощення порядку їх видачі, ДРС вважає за потрібне внести зміни до дозвільного законодавства.

За результатами проведеного аналізу ДРС запропонувала скасувати неактуальні дозволи через відсутність порядків їх видачі, а також ті, які не видавалися протягом 3 останніх років.

Зокрема, ДРС вважає за можливе скасувати такі дозволи шляхом виключення їх з Переліку документів дозвільного характеру:

  • дозвіл на розміщення, будівництво споруд, об’єктів дорожнього  сервісу, автозаправних станцій, прокладання інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг (Мінінфраструктури);
  • погодження проектів щодо будівництва, реконструкції й ремонту автомобільних доріг, залізничних переїздів, комплексів дорожнього сервісу та інших споруд у межах смуги відведення автомобільних доріг або червоних ліній міських вулиць і доріг (Мінінфраструктури);
  • дозвіл на проведення наукових експериментів над тваринами (МОН);
  • спеціальний дозвіл на зайняття народною медициною (цілительством) (МОЗ).

Зазначимо, що Служба постійно здійснює аналіз ефективності дозвільної системи в Україні, практики застосування законодавства з питань видачі дозволів та дотримання законодавства дозвільними органами.  

Нагадаємо, раніше ДРС зверталася до Міндовкілля з пропозицією запровадити єдині правила видачі дозволів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»