• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив рішення щодо нових завдань та складу Ради з питань фінмоніторингу

Уряд прийняв постанову щодо підвищення міжвідомчої координації органів виконавчої влади, правоохоронних та судових органів у сфері фінансового моніторингу

Кабмін схвалив рішення щодо нових завдань та складу Ради з питань фінмоніторингу

Міністерство фінансів України повідомляє, що 28 квітня, Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 р. №613».

Постанова спрямована на підвищення міжвідомчої координації органів виконавчої влади, правоохоронних та судових органів у сфері фінансового моніторингу, а також зважаючи на створення, реорганізацію та ліквідацію деяких центральних органів виконавчої влади, оновлює та оптимізує склад Ради з питань фінмоніторингу.

Крім того, вносяться зміни до Положення про Раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, зокрема, доповнюються завдання і функції Ради щодо:

  • визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;
  • схвалення підготовлених Держфінмоніторингом і погоджених Мінфіном методики та звіту про проведення національної оцінки ризиків у сфері фінмоніторингу;
  • підготовки відповідних пропозицій щодо здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню або зменшення негативних наслідків виявлених ризиків.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»