• Посилання скопійовано

Врегулювання боргів за газ: Рада прийняла закон за основу

Законопроєкт №3508-д передбачає врегулювання і реструктуризацію заборгованості за природний газ та послуги з його транспортування підприємствам теплокомуненерго

Врегулювання боргів за газ: Рада прийняла закон за основу

Верховна рада планує забезпечити стабільну роботу комунальних підприємств тепло-, газо- і водопостачання. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроект №3508-д.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на трансляцію засідання Ради.

«За» проголосував 301 нардеп.

Законопроект передбачає врегулювання і реструктуризацію заборгованості за природний газ та послуги з його транспортування підприємствам теплокомуненерго.

Також планується врегулювання боргів облгазів та облгаззбутів і реструктуризація боргів водоканалів.

Прописаний порядок участі суб'єктів ринку природного газу в процедурі врегулювання заборгованості за природний газ та послуги з його транспортування.

Закріплюються механізми врегулювання такої заборгованості шляхом:

  • проведення взаєморозрахунків із залученням коштів держбюджету;
  • реструктуризації залишку непогашеної заборгованості на визначених законом умовах;
  • списання пені, штрафних та фінансових санкцій, нарахованих на заборгованість, за умови погашення тіла боргу.

Документ переносить розрахункову дату з 1 липня 2016 року на 1 травня 2021 року.

Подовжується граничний строк реструктуризації заборгованості. Підприємствам теплоенергетики дозволяють реструктуризувати борг за розподіл та транспортування природного газу.

Закон встановлює однакові умови для врегулювання пені/штрафних санкцій підприємствам теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства.

Уточнюється й процедура реструктуризації боргів суб’єктів господарювання на території Донецької та Луганської областей на період проведення Операції об’єднаних сил, якщо засновник та/або частина виробничих одиниць підприємства знаходиться на території, де органи держвлади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Нагадаємо, раніше комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендував ВР схвалити цей закон.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»