• Посилання скопійовано

Бажаєте продати або купити землю: які документи знадобляться?

У Мінагрополітики пояснили, які документи потрібні для продажу землі з 1 липня 2021 року

Бажаєте продати або купити землю: які документи знадобляться?

Роман Лещенко повідомив у Facebook, що власник земельноі ділянки для її продажу повинен мати кадастровий номер ділянки, зареєструвати право власності у держреєстрі речових прав на нерухоме майно та мати паперовий чи електронний витяг із держреєстру речових прав.

"У ділянки повинен бути кадастровий номер. Наявність номеру можна перевірити на Публічній кадастровій карті України.

Якщо кадастрового номера немає, зверніться до розробника документації із землеустрою для виготовлення технічної документації щодо встановлення чи відновлення меж ділянки в натурі та зареєструйте ділянку в Державному земельному кадастрі. Під час реєстрації ділянки ій буде присвоєно кадастровий номер.

Зареєструйте право власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, якщо до цього часу ви цього не зробили. Для реєстрації права зверніться до виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, нотаріуса чи ЦНАП", - зазначив він.

Для реєстрації права власності потрібно підготувати такі документи:

  • витяг із Державного земельного кадастру;
  • копію й оригінал паспорта та ідентифікаційного номера;
  • підтвердження сплати адміністративного збору;
  • документ про права на ділянку (державний акт на право власності на землю, договори купівлі-продажу, дарування, міни, рішення суду, свідоцтво про право на спадщину).

Після реєстрації права власності на землю отримайте паперовий чи електронний витяг із Державного реєстру речових прав.

"Реєстрація права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та вказаний пакет документів зможе гарантувати вам право користування, володіння розпорядження земельною ділянкою й допоможе уникнути багатьох ризиків", - додав Лещенко.

***
Читайте також

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»