• Посилання скопійовано

Фермерам відшкодовуватимуть вартість пошкоджених посівів сільгоспкультур через НС

11 серпня Уряд прийняв дві постанови щодо державної підтримки сільгоспвиробників

Фермерам відшкодовуватимуть вартість пошкоджених посівів сільгоспкультур через НС

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає, що Кабінет Міністрів України на засіданні 11 серпня прийняв постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодовування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

Так, прийнятий Урядом Порядок передбачає відшкодування фермерам втрат через пошкодження посівів сільгоспкультур унаслідок надзвичайних ситуацій.

«Якщо десь буде надзвичайна ситуація, яка буде верифікована регіональним та національним засіданням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, то аграрії будуть захищені. Перш за все, це малі фермери, які обробляють до 50 га землі. Вони створюють робочі місця в сільській місцевості та зможуть отримати підтримку від держави в розмірі 4700 грн на га, що допоможе їм не втратити рік і пересіяти чи змінити культуру», – зазначив під час засідання перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Нагадаємо, у 2020 році фермери Одеської області через посуху втратили значну частину посівів озимих зернових культур. Держава, своєю чергою, ініціювала програми дотацій та компенсацій постраждалим аграріям. 

Згідно з прийнятим Порядком аграріям Одещини буде компенсовано збитки за втрачений врожай.

Також прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь». Цей Порядок використання коштів держпідтримки передбачає виділення 5000 грн/га виробникам гречки з обмеженням до 300 га.

Запровадження субсидії сприятиме збільшенню посівних площ гречки, що дасть змогу забезпечити стабільний обсяг валового виробництва гречки, який дорівнюватиме внутрішньому споживанню та в перспективі дасть можливість створити її експортний потенціал. Крім того, це сприятиме розвитку суміжних ринків (насіння, переробки). Забезпечить сталу ціну на крупу гречану в роздрібній торгівлі та забезпечить її доступність для кінцевого споживача.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»