• Посилання скопійовано

Уряд визначив порядок виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру

Тільки за умови погодження з власниками/землекористувачами виправлених помилок, відомості про нові межі вносяться до Державного земельного кадастру

Уряд визначив порядок виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру

Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса) розповідає наступне.

20 жовтня 2021 року Кабінетом Міністрів України було прийнято Постанову КМУ №1098 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова), якою уряд, зокрема, визначив порядок виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру.

Доволі частими є випадки виявлення помилок у розташуванні земельних ділянок (їх меж), коли одна ділянка накладається на іншу під час проведення робіт по інвентаризації земельних ділянок. Відтепер є можливість виправлення таких помилок.

Якщо під час інвентаризації виявлені помилки, допущені у відомостях Державного земельного кадастру щодо меж земельних ділянок, на кадастрових планах відповідних земельних ділянок зазначаються виправлені відомості про них, а саме існуючі межі земельних ділянок, існуючі координати поворотних точок меж земельної ділянки та пропозиції щодо виправлення меж земельних ділянок, проектні координати поворотних точок меж земельної ділянки.

Відтак, за результатами проведення інвентаризації складається кадастровий план земельної ділянки, у якої виявили помилки. На кадастровому плані відображається існуюча межа земельної ділянки і та, яка вже внесена до кадастрової карти. Розбіжності у межах земельної ділянки та можливі накладки виправляються сертифікованим інженером-землевпорядником.

Кадастрові плани земельних ділянок з виявленими помилками погоджуються з власниками таких земельних ділянок (якщо земельна ділянка перебуває в користуванні – також із землекористувачем) до внесення змін до відомостей до Державного земельного кадастру. Тобто тільки за умови погодження з власниками/землекористувачами виправлених помилок, відомості про нові межі вносяться до Державного земельного кадастру.

Крім того, Порядок проведення інвентаризації земель доповнено новими положення, з повним текстом Постанови можна ознайомитись за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»