• Посилання скопійовано

До ВРУ подано законопроект щодо контролю у сфері енергетики та комунальних послуг

До ВРУ подано на розгляд законопроект, метою якого є надання повноцінної можливості реалізації органами ліцензування функцій державного нагляду (контролю) за дотриманням лліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері енергетики та комунальних послуг

До ВРУ подано законопроект щодо контролю у сфері енергетики та комунальних послуг

До ВРУ внесено Законопроект №6318 від 18.11.2021 (з текстом якого можна ознайомитись за посиланням).

Ним передбачається доповнення ст. 2 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» виключенням, згідно якого дія цього закону поширюватиметься на здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням ліцензіатами ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, виробництва теплової енергії, транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії, що здійснює у межах своїх повноважень Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

Згідно тексту пояснювальної записки до законопроекту, раніше Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг» було внесено зміни, зокрема до Закону про нагляд (контроль), визначивши, що дія цього Закону не поширюється на відносини, що виникають під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як наслідок, виникла прогалина в законодавстві в результаті якої на сьогодні відсутнє правове регулювання щодо здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням ліцензіатами ліцензійних умов органами ліцензування (Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації) у сферах централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, виробництва теплової енергії, транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії.

Якщо законопроект буде підтримано, то передбачені ним зміни наберуть своєї чинності з дня наступного за днем офіційного опублікування закону.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»