• Посилання скопійовано

В Україні буде створено незалежного регулятора у сфері електронних комунікацій

ВРУ прийняла законопроєкт, який створить в Україні регулятор у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та поштового зв’язку європейського зразка

В Україні буде створено незалежного регулятора у сфері електронних комунікацій

16 грудня ВРУ прийняла у другому читанні законопроект №6055 від 14.09.2021. Як передбачається його текстом, закон має набрати чинності з 1 січня 2022 року.

Що передбачає новий законопроект? Урядовий портал наголошує, що це: 

Створення в Україні інституційно, політично та фінансово незалежного регулятора у сфері е-комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

Прозора процедура відбору членів регуляторного органу.

Чинні члени регулятора продовжуватимуть виконувати обов’язки до закінчення терміну, після чого відбудеться конкурс.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку буде:

  • визначати населені пункти без фіксованого інтернету, мобільного зв’язку та буде моніторити надання таких послуг;
  • здійснювати державний нагляд за діяльністю операторів/провайдерів та надавачів поштових послуг;
  • моніторити якість електронних комунікаційних послуг.

Ухвалення цього закону – це ще один важливий крок для входу України в Єдиний європейський цифровий ринок, оскільки сфера електронних комунікацій є основою для розвитку цифрових послуг. Єдиний цифровий ринок з ЄС для України надасть нові можливості доступу до онлайн-ринків та е-послуг країн ЄС. Спростить приєднання до єдиних правил для вільного транскордонного поширення онлайн-послуг та платежів тощо.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»